
آزمون تومر
آزمون تومر برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه
جهت ورود به دانشگاه های ترکی زبان کشور ترکیه باید در آزمون تومر شرکت کنید. برگزاری این آزمون تحت نظارت دانشگاه آنکارا می باشد. در واقع دانشگاه آنکارا، اصلی ترین نهاد برگزاری این آزمون در شهرهای گوناگون دنیا می باشد. شهرهای ترکیه که آزمون تومر در آنها برگزار می شود عبارتند از آلانیا، آنتالیا، ازمیر و استانبول. مهارت زبان ترکی دانشجویان خارجی، در این آزمون سنجیده و ارزیابی می شود. علاوه بر آن حداقل نمره ای که باید در این آزمون برای ورود به دانشگاه های ترک زبان بگیرید ۶۰ است. در آزمون TOMER باید به ۱۰۰ سوال پاسخ دهید و زمان این امتحان ۲۴۰ دقیقه است. بعد از ۱۰ تا ۱۵ روز پس از آزمون، نتایج مشخص می شود.
مدارک تومر به دو نوع ارائه می شود، دیپلم تومر ( Diploma) و گواهینامه ( Certificate)، که البته دیپلم تومر نیز انواع گوناگونی دارد. دانشجویی که مدرک دیپلم تومر را بگیرد، یعنی به زبان ترکی تسلط داشته و می توانند بخواند، بنویسد و به راحتی با ترک زبانان ارتباط برقرار کند.
گرفتن مدرک تومر نه تنها برای تحصیل در ترکیه لازم است، بلکه برای انجام شغل در این کشور هم یک امتیاز محسوب می شود. نوع دوم مدرک آزمون تومر، گواهینامه است. گواهینامه در سطح های مختلف به دانشجویان ارائه می شود. در کل چهار نوع سرتیفیکیت یا همان گواهینامه بر اساس مهارت تان وجود دارد. مانند مهارت ابتدایی، مهارت متوسطه و مهارت سطح پیشرفته و تخصصی. با اخذ انواع این گواهینامه ها، مهارت شما در خصوص زبان ترکی استانبولی از سطح اولیه تا عالی مشخص و طبقه بندی خواهد شد.
هزینه های شرکت در آزمون TOMER چقدر است؟ هزینه شرکت در آزمون TOMER بر حسب اینکه قصد دارید مدرک دیپلم بگیرید یا سرتیفیکیت، مشخص و تعیین می شود. تفاوت دیپلم با مدرک سرتیفیکیت در زمان اعتبار آن است.
دیپلم یک مدرک با اعتبار دائمی می باشد. ولی مدرک سرتیفیکیت دارای اعتبار موقت بوده و از ۶ ماه تا دو سال اعتبار دارد. با تمام شدن زمان اعتبار گواهینامه یا سرتیفیکیت می بایست مجدد در آزمون تومر شرکت کنید. علاوه بر آن هزینه شرکت در این امتحان بستگی به مرجع برگزار کننده هم دارد. هزینه اخذ دیپلم در امتحان تومر در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۵۰ یورو و هزینه دریافت سرتیفیکیت حدود ۱۰۰ یورو بوده است. در سال ۲۰۲۱ نیز می توانید با شرکت در آزمون تومر، هر کدام از مدارک نامبرده شده را اخذ نمایید.
از دیگر هزینه های شرکت در آزمون TOMER باید به هزینه خرید کتاب ها و منابع امتحان و هزینه ثبت نام در کلاس های پایه و آمادگی برای آزمون اشاره نمود. کلاس های اینترنتی و آنلاین هم از دیگر گزینه هایی هستند که می توانید با استفاده از امکانات آن، خود را برای امتحان آماده نمایید. در پاراگراف بعدی به توضیحاتی پیرامون منابع آزمون تومر می پردازیم.
منابع آزمون تومر کدامند؟
شرکت آتیلا استادی Atiia Study مطرح می نماید که کتابهای Hit it از منابع مناسب برای آمادگی جهت شرکت در آزمون تومر می باشند. اما بر اساس اینکه میخواهید در شهر استانبول یا آنکارا، امتحان دهید، می توانید کتاب های TOMER را نیز تهیه و مطالعه کنید. سری کتاب های Hit it را می توانید به سهولت در ایران تهیه و خریداری نمایید. این منبع یکی از اصلی ترین کتاب های آزمون تومر است.
سری کتاب های TOMER نیز مرجع فارسی داشته و تهیه آن نیز آسان است. در آخر این کتاب، نمونه سوالاتی از سوالات آزمون تومر را می توانید مشاهده نمایید. کتاب گرامر و دیکشنری لغات هم از دیگر منابع مفید برای آمادگی جهت شرکت در آزمون TOMER می باشند.کتاب های دیگری هم بدین منظور وجود دارد که مخصوص سوالات تمرینی هستند که از کتاب فروشی های معتبر می توانید خریداری نمایید.
از سی دی های آموزشی این کتاب ها هم غافل نشوید، زیرا استفاده از آنها هم می تواند کمک خوبی جهت آمادگی شما برای آزمون تومر باشد. برای مطلع شدن از زمان دقیق تاریخ برگزاری این آزمون، سایت دانشگاه موردنظرتان را بازدید کنید. آزمون تومر متناوبا در طول سال برگزار می شود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در امتحان تومر
در ادامه مقاله از مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون تومر گفته می شود. مدارکی که باید برای ثبت نام در این آزمون ارائه دهید عبارتند از:
- عکس رنگی دو قطعه
- اصل پاسپورت
- اگر پاسپورت در دسترس ندارید، می توانید شناسنامه تان را به زبان ترکی ترجمه و آن را ارائه نمایید.
- پرداخت هزینه نام نویسی جهت شرکت در آزمون تومر.
شرکت در این آزمون شرایط خاصی لازم ندارد. پس از تهیه مدارک و پرداخت هزینه شرکت در آزمون، یک حساب کاربری برایتان ایجاد می کنند تا بتوانید وارد سامانه UTS بشوید. تا بطور رایگان سطح دانش شما از زبان ترکی بررسی گردد. علاوه بر آن، آزمون طبق سطح مهارتی شما طراحی می شود. البته حد نصاب نمره قبولی در آزمون تومر در بعضی از دانشگاه های این کشور بالاتر می باشد.
سطح سوالات در آزمون تومر چگونه است؟
بعد از توضیحات درباره مدارک لازم جهت شرکت در امتحان تومر، قابل ذکر است که نیمی از سوال های آزمون تومر خیلی آسان هستند. که با مطالعه درس های 1 تا درس 8 از کتاب Hit it ، میتوانید آمادگی لازم برای پاسخ به سوالات این آزمون را بدست آورید. دوستان، بد نیست که با سطح سوالات آزمون TOMER نیز آشنا شوید. سطوح سوالات در این آزمون عبارتند از:
- سطح A1
- سطح A2
- سطح B1
- سطح B2
- سطح C1
- سطح C2
در تمامی این سطوح شما با لغات و جملات ساده، درک مطلب، جملات پیچیده، جمله سازی و مکالمه زبان ترکی استانبولی آشنا می شوید.
برای تسلط به هر کدام از سطح های سوالات، باید صفحات و فصل های مرتبطی در کتاب Hit it را مطالعه فرمایید. با مطالعه کافی به راحتی می توانید آزمون TOMER را با موفقیت پشت سر گذاشته و در بهترین دانشگاه های این کشور تحصیل نمایید. ضمن آرزوی موفقیت برای شما در مهاجرت تحصیلی و آزمون تومر، می توانید از وب سایت ما www.atilastudy.com دیدن فرمایید. همچنین اگر اطلاعات بیشتری پیرامون موضوع شرایط و چگونگی ثبت نام در آزمون تومر دارید، می توانید با شماره های شرکت آتیلا استادی Atila Study تماس بگیرید.